Vierhonderdste lid voor florerende voetbalvereniging ASV'57 Aadorp

Sport & Vrijetijd

AADORP – Was voetbalvereniging ASV'57 in Aadorp voor tien jaar terug nog op sterven na dood, inmiddels is de club springlevend. Waren er tien jaar terug nog slechts zeventig leden, inmiddels zijn het vierhonderd! Met name de afgelopen vijf jaar is het aantal leden gestaag doorgegroeid en mocht ASV'57 deze maand haar vierhonderdste lid begroeten.

Voorafgaande aan de wedstrijd tegen vv Voorwaarts uit Westerhaar zijn twee leden in het zonnetje gezet; beiden werden binnen een minuut na elkaar lid. André Veneberg, die zich als senior aanmeldde en de vijfjarige Olivier Stanko, die zich voor de minigroep had aangemeld, werden voor het aanwezige publiek geëerd.
Het gaat goed met ASV'57. Niet alleen het ledental is flink toegenomen, ook de sterk verouderde accommodatie is goed onder handen genomen. Zo beschikt ASV'57 over één van de modernste accommodaties van de gemeente Almelo. Op het sportpark het Heuveltje in Aadorp staat niet alleen een nieuw clubgebouw, ook is een kunstgrasveld aangelegd en zijn nieuwe kleedkamers gerealiseerd. Recentelijk werd de verlichting rondom het kunstgrasveld vervangen door een nieuwe LED-lampen. Daarnaast investeerde club veel tijd en moeite in haar vrijwilligersbeleid. Daardoor zijn niet alleen de voetbalprestaties van de verschillende teams vooruit gegaan, er is ook een geborgen en veilig sportklimaat voor iedereen ontstaan. Naast dit alles worden er randactiviteiten ontplooid voor zowel de jeugd als de senioren, waarbij de gezelligheid zeker hoog in het vaandel staat.
Verder biedt ASV'57 als 'Actief Betrokken Club' binnen de gemeente Almelo ruimte aan mensen met een verstandelijke beperking. Zij worden begeleid door de Twentse Zorgcentra, met de mogelijkheid zich verder te ontwikkelen. Door hun activiteiten ontstaat niet alleen een wisselwerking met de vereniging, maar ook met de Aadorpse bevolking. Zo kunnen de dorpsbewoners banket (taarten, cake, koekjes en dergelijke) bestellen en maken diverse andere bedrijven gebruik van het complex om er te vergaderen of cursussen te verzorgen.
Naast deze trajecten biedt ASV'57 voor de dorpsbewoners haar complex aan voor alle sportieve, culturele en maatschappelijke activiteiten. Hier wordt door de dorpsbewoners al driftig gebruik van gemaakt, zoals bijvoorbeeld op de vrijdagmiddag als een twintigtal ouderen tussen de zestig en tachtig vol overgave deelneemt aan het Walking Football. ASV'57 is door deze activiteiten uitgegroeid tot een verbindende factor niet alleen binnen de Aadorpse gemeenschap, maar ook daar buiten.