Volleybalspeeltuin bij WVC voor kleuters

Sport & Vrijetijd

WIERDEN – Weghorst Makelaardij WVC Volley heeft voor vier- en vijfjarige jongens en meiden een ‘volleybalspeeltuin’ opgezet. Ook voor deze leeftijdscategorie heeft de volleybalvereniging nu een optie om lekker te bewegen, balanceren, rennen, springen, gooien, vangen, en al een klein beetje kennis maken met volleybal en de vereniging.

Volleybal is een veelzijdige sport, maar de meeste technieken zijn nog (te) moeilijk voor peuters en kleuters. Daarom kan er pas vanaf ongeveer zes jaar gestart worden met volleybal. Het aanbod voor deze doelgroep moet dan ook vooral bestaan uit brede vaardigheden, zoals balans en coördinatie. WVC Volley wil graag dat kinderen deze vaardigheden op een jonge leeftijd aanleren door middel van het aanbieden van beweeglessen in de vorm van de ‘volleybalspeeltuin’.
De eerste les zal worden gegeven op vrijdag 12 oktober, van 15.00 uur tot 16.00 uur in sportzaal het Noorbroek (achterste veld). Vervolgens kan er vrijwel elke vrijdagmiddag lekker gesport worden. Speelsters uit onder andere dames 1 en 2 staan deze middagen klaar om een uurtje lekker te bewegen. De eerste twee lessen worden gratis aangeboden en daarna kan zelf gekeken worden hoe vaak en wanneer een kind deel wil nemen, de kosten per les zijn dan twee euro.
Bij interesse kan er een mailtje gestuurd worden naar ledenadministratie@wvcvolley.nl.