Weekend met twee gezichten voor basketbalteams van SVZW

Sport & Vrijetijd

WIERDEN – Meerdere teams van SVZW Basketbal uit Wierden mochten afgelopen weekend aantreden voor competitieduels. De afgetrapt was voor SVZW Dames 2 tegen Dames 1 van SV Twello. In de warme sporthal in Twello begonnen de Wierdense dames nog vol vertrouwen. SV Twello zag in het eerste kwart al kans om de voorsprong flink op te laten lopen. Alle tactische spelletjes en tips van coach Bjorn Linneman ten spijt, liep de voorsprong van SV Twello gestaag op en werd de eindstand bepaald op 66 – 14 in het voordeel van SV Twello.

De tweede wedstrijd van dit competitieweekend werd gespeeld door Heren 1. Zij speelden thuis een wedstrijd tegen de Kikkers uit Borne. Het eerste kwart ging redelijk gelijk op, maar bij rust was de voorsprong toch voor het team uit Borne. Ondanks de goede inzet en motivatie bij de Wierdenaren, wisten de mannen uit Borne hun voorsprong uit te breiden en vast te houden tot het eindsignaal. Dit resulteerde in een 50 – 89 nederlaag voor Wierden.

Om 19.15 uur werd de volgende wedstrijd gespeeld. SVZW Heren 2 mocht aantreden en heeft ook haar tweede wedstrijd moeiteloos gewonnen. In de Wierdense sporthal werd Amical uit Enschede verslagen met 99 – 67. In de fysieke wedstrijd werden aan beide kanten al snel de eerste spelers naar de kant gestuurd met vijf persoonlijke fouten. De in de eerste twee kwarten opgebouwde voorsprong, werd in de tweede helft uitgebreid met mooie fast breaks en een aantal mooie driepunters.

Het competitieweekend is afgesloten met een uitwedstrijd van SVZW Dames 1. Op bezoek bij Dames 1 van Peatminers in Vriezenveen trof SVZW Wierden een goed gevulde sporthal. De ploeg uit Vriezenveen liet meer diepte in haar spel zien. Alhoewel de dames uit Wierden op voorsprong wisten te komen, werd dit door Peatminers omgebogen in een achterstand. Na een wisselvallig begin in het derde kwart wist het damesteam van SVZW zich te herpakken en de achterstand te verkleinen. Vooral door beter samenspel en snelle omschakelingen wist Dames 1 weer punten te pakken om zo in de wedstrijd te blijven. Het thuisspelende team gaf de voorsprong echter niet weg door een strakkere verdediging neer te zetten. De eindstand werd 48-35 voor Peatminers.

Minitoernooi bij SVZW Basketbal
SVZW Basketbal heeft sinds lange tijd weer een minitoernooi georganiseerd. Afgelopen zaterdag, 6 oktober, liepen er ongeveer 120 enthousiaste kinderen in sporthal ’n Dikken in Wierden voor een geweldige basketbalmiddag. Er worden dit seizoen door alle deelnemende verenigingen minitoernooien georganiseerd. Dit betekent dat er ongeveer om de drie weken een minitoernooi wordt gehouden.

Het eerste minitoernooi in Vriezenveen was een waar succes voor de basketballers van SVZW Basketbal. Er werden daar twee wedstrijden gewonnen en één gelijkgespeeld. Dit resulteerde in een promotie naar Poule B tijdens dit minitoernooi. Daardoor konden de jongste basketballers van SVZW afgelopen zaterdag rekenen op vier wedstijden waarbij er meer tegenstand zou worden geboden door betere tegenstanders.

De eerste drie wedstrijden verliepen erg goed, SVZW speelde goed samen en wist alle drie de wedstrijden te winnen. Tegen Valley Bucketeers werd gewonnen met 10 – 6, tegen Peatminers was de eindstand 16 – 10 en Uitsmijters werd met 12 – 4 verslagen. Tijdens de laatste wedstrijd was de inzet hoog, er werd gespeeld voor de overwinning in Poule B en daarvoor moest SVZW Basketbal het opnemen tegen Kikkers. In een hele spannende en behoorlijk harde wedstrijd werd er nipt verloren, met 4 – 6. Al met al hebben de mini’s van SVZW Basketbal een hele mooie prestatie neergezet dit toernooi en hebben ze weer veel geleerd over het basketbal spelletje.

Tijdens deze sportmiddag werd er als extra activiteit het kampioenschap 'vrije worpen' gehouden. Daarbij werd er door alle teams geprobeerd om binnen twee minuten zoveel mogelijk vrije worpen raak te schieten. Dit werd gewonnen door het team uit Rijssen, Risne Stars 1.

Het was een geweldige middag voor de alle basketballertjes en voor SVZW Basketbal als vereniging. De organisatie van het toernooi werd goed neergezet en ondersteund door een groot deel van de leden van de vereniging.