Werklust van SVZW is in Putten niet beloond: 3-1

Sport & Vrijetijd

WIERDEN/PUTTEN – Onder redelijk winterse omstandigheden werd zaterdagmiddag 2 februari toch afgetrapt op sportpark Putter Eng, in een treffen dat onder leiding stond van scheidsrechter Stegeman, die nogal nadrukkelijk zijn stempel op de wedstrijd drukte.

Beide opponenten gingen duidelijk voor de drie punten. Het was maar goed dat Rob Knul zijn vizier in de vijftiende minuut (nog) niet volledig op scherp had staan, zijn schot verdween voorlangs het Wierdense doel en vijf minuten later kon SVZW doelman Jens Veldwachter de corner van Vincent ter Burg wegstompen. De doelman van Putten, Martin van Barneveld, leverde de bal vervolgens zo maar in bij Yessin Maskoul, die zich niet bedacht en de 0-1 op het scorebord toverde. De Wierdenaren verzuimden daarna door te drukken en kregen opnieuw met tegenslag te maken, nadat een tackle op Karlo Borghuis onbestraft bleef en de laatste probeerde zijn gram te halen. Op aanwijzen van de grensrechter moest Borghuis met rood vertrekken en stond de ploeg uit Wierden plots met tien man na krap een half uur spelen.

SDC rook haar kansen vanaf dat moment, Jurian van den Brink knalde in de 32e minuut hoog over en ook in de veertigste minuut waren de Puttenaren dichtbij de gelijkmaker, doelman Jens Veldwachter redde de inzet van Rob Knul ten koste van een corner. SVZW leek stand te kunnen houden tot de rust maar vlak daarvoor schoot Jurian van den Brink rakelings naast en in blessuretijd sloeg het noodlot alsnog toe bij het zo geplaagde SVZW, toen de bal op de stip ging na aangeschoten hands van Robin de Jong binnen de beruchte lijnen, die daarvoor geel ontving. Rob Knul miste uiteraard de penalty niet en dus ging men aan de thee bij een 1-1 ruststand.

Bij terugkomst van de spelers voor het tweede bedrijf bleek SVZW-trainer Philip Agteres in de catacomben eveneens een rode kaart van Stegeman te hebben ontvangen en moest daarom vanaf de zijlijn toekijken, de aanleiding is niet geheel bekend, het incident leek vooral te zijn opgeblazen. Frank Smit kreeg in de tweede helft een goede kopkans en aan de andere kant moest Jens Veldwachter handelend optreden. In de 55e minuut zette Putten een mooie aanval op welke koel en gedecideerd werd afgerond door Rob Knul, daarmee de 2-1 voorsprong aantekenend. SVZW had vlak daarna meteen de gelijkmaker moeten maken, Deniz Sahbaz bleek daartoe niet in staat, terwijl het schot van Joshua ter Avest een beter lot had verdiend. De Wierdenaren bleven vechten, dat moet gezegd, maar met tien tegen twaalf man werd het een moeilijk verhaal daar in Putten.

Achtereenvolgens geel voor Deniz Sahbaz en Matthijs Witten voor geringe overtredingen drukten een nog negatievere stempel op dit treffen. In de zeventigste minuut was de thuisploeg dichtbij de 3-1, opnieuw verrichte Jens Veldwachter prima keeperswerk. Assistent trainer Maurice Bartelds wisselde daarop Joshua ter Avest in voor Dries Buimer en een kwartier voor tijd werd het vonnis geveld door invaller Kevin van der Vlag, die de 3-1 voor zijn rekening na zeer knullig verdedigingswerk aan SVZW zijde. Maarten Jansen werd vervolgens nog gebracht voor Nick Koopmans, maar in de stand kwam geen verandering meer, ondanks een ultieme kans voor invaller Benjamin Huisman in de tachtigste minuut om de voorsprong nog uit te bouwen, maar ook hij op Jens Veldwachter stuitte. Dat ook Burak Basut nog geel ontving bewees the offday van de scheids nog maar weer eens en na nog een laatste wissel bij SVZW werd de eindstand bepaald op een 3-1 nederlaag door een hard werkend en met tien man spelend elftal.