Wierdense Jinthe Hengstman: zilver op Open Benelux karate

Sport & Vrijetijd

WIERDEN/AMSTERDAM – Vijf deelnemers van Karateschool Muga Mushin Ryu namen afgelopen zondag 10 maart deel aan de Open Benelux Karate in Amsterdam. Jinthe Hengstman uit Wierden leverde een uitstekende prestatie door in een poule van liefst 34 deelnemers de finale te halen in haar discipline kata.

Het kampioenschap staat onder auspiciën van de Karate Bond Nederland. Het is een toernooi voor alle karatestijlen, zoals shotokan en shito ryu. Alle 180 aangesloten karatescholen in Nederland maar ook buitenlandse kunnen zich inschrijven. Er waren dertien landen vertegenwoordigd waaronder de landen; Noorwegen Engeland, Frankrijk, België, Luxemburg en Duitsland. Het toernooi heeft een predicaat A-niveau. In totaal streden 700 karateka's mee in de discipline's kata en kumite in diverse leeftijdscategorieën.

De eerste drie voorronde wedstrijden won Jinthe overtuigd. Echter in de eindstrijd verloor ze van de Luxemburgse kampioen Mia Reding nipt met 3-2. Helaas drongen de overige karateka's van Muga Mushin Ryu niet door tot de finales maar wisten Elisabeth en Norah wel een aantal wedstrijden te winnen. De wedstrijden zijn tevens meetmomenten voor de nationale selecties. Het eerstvolgende toernooi is het Internationaler WW Cup in het Duitse Puderbach.