Wierdense volleyballers WVC onderuit bij Volga in Gaanderen

Sport & Vrijetijd

WIERDEN/GAANDEREN – De tweede doordeweekse wedstrijd stond voor de heren van Weghorst Makelaardij WVC afgelopen woensdag 14 november op het programma, ditmaal in Gaanderen tegen Volga H. Ondanks het verschil op de ranglijst (tweede om zevende) viel er niet veel over te zeggen.

De eerste set werd begonnen met Peter Oosterhuis op spel, Jarek Sobszynski (helemaal terug van weg geweest) en Daniel Brouwer op mid, Ruben de Koeijer en Wiljen Veldhuis op buiten en Hans Gelten op diagonaal. En de heren hadden er zin in! De goede passing van de wedstrijd tegen Bovo werd meegenomen en leverde het vaak genoemde gewenste spelletje op: Peter kon het spel prima verdelen, waarbij vooral de midaanvallers met harde rake klappen de punten binnen haalden. Omdat ook de verdediging scherp en actief was, kwam de tegenstander er niet aan te pas: 20-25 winst.

Ook de tweede set werd met dezelfde zes spelers begonnen, maar het hoge niveau kon niet worden vastgehouden. Al moet ook credit gegeven worden aan de tegenstander, die beter in het spel kwam. Vooral blokkerend was Volga erg sterk, wat vaak resulteerde in een direct of indirect punt. Mede door dit sterke optreden van Volga, werd er een voorsprong gepakt, die ruim werd uitgebreid: 22-16. Geslagen positie, maar het laatste punt moet nog wel gepakt worden: Weghorst Makelaardij WVC Volley knokte zich door een lange serviceserie dapper terug, kreeg zelfs een setpunt (23-24), maar zag de set toch verloren gaan: 26-24.

De derde set start met enkele wijzigingen, met Arnold Hilberink erin op mid (voor Daniel Brouwer) en Rik Buijse op diagonaal. Ondanks deze wijzigingen nam WVC direct het initiatief in de set, wat ook wel laat zien dat coach Arjan Heuver makkelijk alle mogelijkheden kan toepassen zonder dat het team serieus verzwakt. De hele set is de voorsprong voor WVC, tot ook nu een ruime marge: 16-22. Gewonnen positie, maar het laatste punt moet nog wel gepakt worden. Volga H1 voerde de druk behoorlijk op en, mede doordat WVC zich door een scheidsrechterlijke beslissing liet provoceren, kwam via een lange serie langszij. Sterker nog, ondanks wederom een setpunt voor WVC, pakte Volga vanuit geslagen positie ook deze set met 26-24. Een harde en doffe dreun voor WVC.

In de vierde set ging de kaars vlot uit (12-2), bleef nog even wakkeren, happend naar de laatste zuurstof (19-10), om vervolgens definitief te doven: 25-14 verlies.