WVC volley wint eerste wedstrijd van Dynamo Tubbergen met 1-3

Sport & Vrijetijd

WIERDEN – In de voorbereiding speelden de vrouwen van volleybalvereniging Dynamo Tubbergen en WVC uit Wierden al twee keer tegen elkaar. Beide teams wonnen een keer. Voor WVC zou de eerste competitiewedstrijd tegen Dynamo haar debuutwedstrijd zijn in de eerste divisie.

De eerste set begon coach Frank van den Noort met Marlijne ter Avest, Fleur Kleine Schaars, Myrthe Maris, Kirsten Lentink, Loes Boone, Kira Schorn, Lisette Otterschot. WVC begon de eerste set goed. Al snel had WVC een voorsprong van een paar punten te pakken. De opdrachten werden goed uitgevoerd en er werd goed geserveerd. De set werd gewonnen met 15-25.
Helaas begon WVC de tweede set niet zoals de eerste set. Door fouten in de pass en servefouten stond WVC al snel op een achterstand. Fleur Klein Schaars kwam aan serve en serveerde een paar mooie ballen. Het fanatisme bij WVC was weer terug en ze lieten zich niet zomaar verslaan. WVC kon het gat dichten en zelfs een voorsprong opbouwen. Er werden mooie punten gescoord door onder andere Myrthe Maris en Marlijne ter Avest. De pass lag goed en Loes Boone had zelfs een killblock met één hand! WVC gaf de voorsprong niet weg en won de set alsnog met 18-25.
Dan de beruchte derde set. In het begin gingen Dynamo en WVC gelijk op. Aan beide kanten werden er veel servefouten gemaakt. Het spel was erg wisselend en door WVC werden er veel ‘slordige’ foutjes gemaakt. De hele set liep WVC achter de feiten aan. Aan het eind kwam WVC nog wel dichtbij, maar door een bijzondere beslissing was de set ineens snel afgelopen. Dynamo won deze met 25-20.

De derde set was gewoon niet goed en de vierde set moest anders. Meer scherpte en focus. Er was een stijgende lijn te zien. Frank van den Noort liet aan zijn team in een time-out weten dat WVC zich nu als ‘grote mannenploeg’ moest laten zien, oftewel laat maar zien dat jullie het kunnen! WVC liep uit van 10-15, naar 14-19 en 15-22. Dynamo scoorde daarna nog een paar puntjes. Maud Lammersen kwam nog in de ploeg voor Myrthe Maris. Dynamo kwam nog iets dichterbij, maar WVC won de set met 19-25 en dus de wedstrijd met 1-3.