Zwaluwen spelen de eerste thuiswedstrijd tegen WHC

Sport & Vrijetijd

WIERDEN – SVZW speelt zaterdag 8 september de eerste thuiswedstrijd in de hoofdklasse B. Met WHC komt er een bekende tegenstander naar Wierden. In het vorige seizoen kwamen zowel WHC als SVZW namelijk uit in de eerste klasse D. Uiteindelijk slaagden beide teams erin om te promoveren. WHC kwam als periodekampioen in de nacompetitie terecht en wist van daaruit de stap naar de hoofdklasse, onder leiding van trainer Wiljan Mossing Holsteyn, die ook dit seizoen de oefenmeester is bij de club uit Wezep.

Op spelers gebied is er wel wat veranderd. Zeven spelers verlieten WHC: Adi Draganovic, Menno Kamphuis, Carlos Lopes Macedo, Bjarn Onderstal, Vincent Oosterkamp, Jasper van der Stouw en Gerrit van de Werfhorst komen nu uit voor andere club. Nieuw in de selectie zijn: Kevin Coenraad, Hüseyin Güveli, Luuc Knul, Django van der Landen, Jochem Oude Booijink, David Spoelstra en Melvin Velthuis. Met deze nieuwe selectie zal WHC in elk geval voor handhaving in de hoofdklasse gaan.

Een goede start is wenselijk. Vorig seizoen was de start van WHC namelijk heel moeizaam, maar uiteindelijk kreeg de ploeg de juiste vorm te pakken en draaide een heel goed seizoen. In oefenwedstrijden boekte WHC wisselende resultaten. Wel bleek in die wedstrijden dat Jonathan van Marle en Marc van Petersen het vizier al op scherp hebben staan.
SVZW krijgt met WHC een tegenstander op bezoek waartegen in het verleden wisselende resultaten zijn behaald. Op zaterdag 27 januari van dit jaar stonden beiden ploegen ook tegenover elkaar in Wierden. SVZW verloor toen kansloos met 1-5 van WHC. Maar tijdens de wedstrijd van 14 april in Wezep was SVZW heer en meester. Met een 0-4 overwinning ging SVZW weer naar huis.
Als men ook wat verder terug kijkt blijkt dat het altijd doelpunt rijke wedstrijden zijn tussen deze tegenstanders. Het publiek is altijd de winnaar, want het krijgt vaak een mooie wedstrijd te zien. SVZW gaat dit seizoen voor handhaving in de hoofdklasse. Als de selectie ook dit seizoen weer als een team werkt, net als afgelopen seizoen, dan moet het lukken om de nodige punten binnen te halen.
Natuurlijk kunnen ze daarbij de steun van de supporters goed gebruiken. Zeker is dat jeugdige vak Z-supporters aanwezig zullen zijn om hun favorieten aan te moedigen. Met daarbij de nodige fan-materialen die ze hebben gekregen van de eerste selectie, na het behalen van het kampioenschap vorig seizoen.
De thuiswedstrijden beginnen in dit seizoen om 14.45 uur op sportpark Het Lage Veld in Wierden.

Gerrit Koers