EDlive: zestig uur radio en tv voor goede doelen uit Enter

Uitgaan & Cultuur

De enthousiastelingen achter EDlive 2018.

ENTER – Het duurt nog twee jaar voordat het dorp Enter weer op de kop staat tijdens de Enterse Dagen, maar het team van EDlive kan niet langer wachten: hoog tijd dus voor een ludieke actie! “Al kort na de editie van 2016 zeiden Daan en ik tegen elkaar: we gaan weer wat doen om de periode van vier jaar tussen de Enterse Dagen te overbruggen”, vertelt Gijs Hakkert enthousiast. Hij is samen met een Daan Visser en Gerard Libbers de kartrekker van het 'Enterse Doel live' eind dit jaar, kortweg EDlive 2018: zestig uur achter elkaar live radio en tv maken en leuke acties op touw zetten. Deze drie mannen worden ondersteund door een aantal enthousiastelingen. Samen gaan ze er voor zorgen dat van 21 december tot en met 23 december geld wordt ingezameld voor een aantal goede doelen in Enter.

Café De Kröl aan de Dorpsstraat in Enter is dit jaar het domein van de studio van EDlive; het hart van de actie dit jaar. Het doel is mensen in beweging te krijgen, om geld te doneren en zo Enterse organisaties te ondersteunen. Maar ook het gezellig en actief mee spelen met verschillende quizzen en acties is één van de spillen in het creatieve raderwerk. “Van Enter en voor Enter, dat is in een notendop wat de bedoeling is”, verduidelijkt Gerard Libbers. “We willen heel Enter enthousiasmeren en betrekken bij EDlive van dit jaar.”

Op vrijdag 21 december om 12.00 uur gaat het evenement van start en tot en met zondag 23 december 24.00 uur. Behalve zestig uur live-radio vanuit de mobiele studio, met bovendien op tv en internet ook live-videoregistratie en reportages – net zoals tijdens de Enterse Dagen van 2016 – wordt er deze keer ook een grote noaberquiz op touw gezet en komt er onder meer ook een ludieke bingo via de radio. Buurtverenigingen en inwoners gaan tegen elkaar strijden door allerlei vragen te beantwoorden en opdrachten uit te voeren. “Het wordt één groot spektakel van buurten die gaan samenklonteren, waarbij er natuurlijk geld wordt ingezameld. Kortom, alles voor het goede doel!” De lokale omroep van de gemeente Wierden, RegioFM, stelt gedurende de actie haar radio- en tv-frequenties beschikbaar, zodat het spektakel via meerdere kanalen in de regio live te volgen is.

En dat het een succes gaat worden, daar zijn de initiatiefnemers het nu al over een. Sponsoren staan namelijk al in de rij om het evenement te steunen en daarmee ziet het er voor de goede doelen in Enter ook écht goed uit. “We willen daarom iedereen oproepen om een goed doel aan te dragen”, benadrukt Daan Visser. “Dat kan nog tot en met eind oktober via de website www.edlive.nl. Belangrijke voorwaarde is dat het Enterse doelen moeten zijn, in de breedte zin van het woord. Dus denk aan stichtingen en verenigingen, maar bijvoorbeeld ook woon-zorgorganisaties en ga zo maar door. Uiteindelijk worden er een paar doelen uitgekozen en zij krijgen het geldbedrag, waarmee zij het plan kunnen bekostigen dat is ingediend. Het moet dus niet zo zijn dat onze bijdrage een gat in een begroting moet dichten.”