Enter Vooruit dames 2 ook goed op de bühne en winnen Playbackshow

Uitgaan & Cultuur

ENTER – De kantine van Enter Vooruit puilde zaterdagavond 3 februari uit; het was weer een gezellige boel tijdens de jaarlijkse Saturdaynight Playbackshow. Een groot aantal groepen hadden een act ingestudeerd, maar voor er werd begonnen waren het de winnaars van de jeugdplaybackshow die de allereerste aftrap deden.

De Jongens onder 13 vertolkten het nummer S.O.B. van Nathaniel Rateliff: een prachtig nummer en die show zorgde er voor dat de sfeer er van begin af aan goed in zat. Het was Enter Vooruit 3 die de polonaise inzette met 'De koning van de Polonaise' Ronnie Ruysdael. Achter eenvolgens kwamen nummers ten tonele van Meatloaf, Flappie, LP, The Common Linnets en wat er zoal nog meer vertolkt werd.

Er waren drie nummers die er met kop en schouder boven uitstaken. Enter Vooruit 4 met Geer & Goor en Ria en de rest, Enter Vooruit 6 met een rijdend podium als 'De vrienden van Amstel live' en de dames 2 met het nummer 'Switch Perfect' van de Bella Donna's. Laatst genoemde act werd zo tot in de puntjes uitgevoerd, dat er niemand omheen kon. Het zou het winnende nummer worden en dat bleek ook al gauw uit het aantal stemmen van de publiek jury. De aanwezigen konden via een App meestemmen en de uitslag kwam direct op drie schermen.
Het was een strijd tussen de Vrienden van Amstel en de Bella Donna 's. Vervolgens gaf de jury, Michel de Boer (Regio FM), Cindy Van der Spek en jury voorzitter Jan Scholten met hun bevindingen de doorslag. Uiteindelijk werden de dames door presentator Geert Pluimers uitgeroepen tot de winnaars van de avond. Drie maanden oefenen was niet voor niets geweest. Jan Scholten overhandigde de beker en het feest kon weer verder.