Harmonie kijkt terug op geslaagd concert met Johannette Zomer

Uitgaan & Cultuur

WIERDEN – Muziekvereniging Harmonie Wierden heeft zaterdagavond 3 november haar Najaarsconcert in de Gereformeerde Kerk in Wierden gegeven. Als speciale gastsolist was sopraan Johannette Zomer naar Wierden afgereisd. In een flink gevulde kerk genoot het publiek van een mix van muziek en zang, van toelichting voorzien door de presentator Rob Kortenhorst.

Het B-orkest opende het programma met het werk Van Oranje, gevolgd door Elsiabeth, Skyfall, Earth Wind en Fire en Moment for Morricone. In dit laatste werk begeleidde het orkest Johannette Zomer, die vanaf het orgelbalkon haar prachtige geluid de zaal in stuurde. Voor velen een waar kippenvelmoment. Het B-orkest sloot haar bijdrage af met het bekende lied Het Dorp, wederom met zang van Johannette Zomer en het geheel onder leiding van Johanna Hoekman.
Na de pauze werd door twaalf koperblazers een Canzone uitgevoerd als ouverture van het gevarieerde repertoire van de rest van de avond. De Johannette Zomer soleerde bij de composities Anthem (uit Chess), Meine Lippen sie kussen so heiss (uit Die Fledermaus), Summertime (Porgy and Bess) en Csardas uit Die Zigeunerbaron. Het concert werd afgesloten met de prachtige compositie I shall love but thee van Jan van der Roost, waarbij de sopraan wederom de solopartij had. Het A-orkest onder leiding van Maarten van de Kolk speelde ook twee andere prachtige werken zonder zang, In a cause called Glorious en Sunrise at angel’s gate.
Naast muziek en zang was er in het programma ook een plek voor de huldiging van jubilarissen. Mariska Rietveld, Erik Teunis en Peter Blom zijn 25 jaar muzikant, Erik Eshuis had zijn 40 jarig jubileum en Gerdie de Hoop speelt al 50 jaar op de waldhoorn bij Harmonie Wierden. Erevoorzitter van Harmonie Wierden, burgemeester Henk Robben, sprak de jubilarissen toe en overhandigde de behorende onderscheidingen en oorkondes.
De orkesten van Harmonie Wierden gaan zich de komende weken voorbereiden op het Nieuwjaarsconcert. Dat is op 12 januari 2019 in de Gereformeerde Kerk. Alle muzikale geledingen van de vereniging zullen dan optreden in een gevarieerd Nieuwjaarsprogramma.