Reis vol verrassingen in Oostenrijk voor mensen met een beperking

Uitgaan & Cultuur

WIERDEN – Hoe leefden mensen in de Steentijd? Hoeveel meters valt het water in de Rijn naar beneden bij Schaffhausen? Hoe smaakt gebak uit de hoogstgelegen banketbakkerij van Tirol? En wat is er nog te zien van de dorpen op de bodem van de Resschensee?

Het antwoord op die vragen (en nog veel meer dingen) ontdekken de mensen die in mei van dit jaar (12 tot en met 18 mei) meegaan met de leuke, sportieve maar ook nog eens leerzame Klup vakantie naar Oostenrijk. Vakantiegangers uit de gemeente Wierden kunnen zich nu aanmelden bij Jolanda Overdorp. Ook niet-Klup leden mogen mee.

Voor mensen met een beperking is een trip naar het buitenland niet vanzelfsprekend. Zonder enige vorm van begeleiding gaat dat zeker niet. Daarom organiseert De Klup Twente ieder jaar een mooie reis naar een land in Europa. Speciaal voor mensen met een beperking en mèt vertrouwde begeleiding door een hele ploeg vrijwilligers. De Klup vakantiegangers strijken dan neer op een mooie locatie in een goed hotel en verkennen vandaaruit de hele omgeving. Dit jaar gaat de reis naar Prutz in Oostenrijk – met uitstapjes naar Italië en Duitsland.

Het programma biedt altijd veel afwisseling: iedereen komt in beweging, mensen steken iets op van de geschiedenis en de cultuur van het land, natuurlijk is er alle ruimte voor ontspanning en er wordt zeker een dagje geshopt. Het programma wordt samengesteld door vrijwilligers die na jaren precies weten wat de vakantiegangers leuk vinden of waar ze hen mee kunnen verrassen.
Meer informatie en of opgave kan via www.deklup.nl of per mail naar jolanda@deklup.nl of telefoon 06 – 14 46 52 88.