Schoolbus van Ontdek de Reggestreek toert langs diverse historische locaties

Uitgaan & Cultuur

WIERDEN – De Amerikaanse bus van Ontdek de Reggestreek rijdt in de maand augustus twee keer per week voor het zomerarrangement ‘vrogger en nu in de Reggestreek’. De ritten op de woensdagen en donderdagen worden vanuit Rijssen-Holten en Wierden (Hoge Hexel) gereden en brengt de deelnemers naar diverse historische plekken in de Reggestreek.

Op de woensdagen rijdt de schoolbus vanaf de parken naar de Pelmolen, voor een rondleiding en een vaartocht met de Zomp. Van hier uit kunnen de deelnemers te voet naar het volkspark voor de roofvogelshow, een bezoek brengen aan de nabijgelegen musea of gezellig winkelen in het centrum van Rijssen.
Op de donderdagen rijdt de bus eerst naar Wagenmakerij Langenhof in Wierden voor een rondleiding, vervolgens naar de Enterse Waarf voor onder meer een rondvaart, aansluitend kunnen de deelnemers te voet naar de musea in Enter of winkelen op het modeplein. Aan het einde van de middag verzamelt deze groep zich weer voor een laatste bezoek aan het Leemspoor in Rijssen.
Tijdens de aan- of afvoerroute neemt de chauffeur de gasten mee in een fascinerende rit over de Sallandse Heuvelrug. Opstappen kan op verschillende plekken: voor Rijssen-Holten en omgeving zijn dat het NS station in Holten, Landal Twenhaarsveld en Bungalowpark De Lindenberg. In Wierden kan opgestapt worden bij het NS Station of bij Bungalowpark Hoge Hexel. De rit is zowel voor toeristen als thuisblijvers een aanrader.
Voor deelname is het noodzakelijk dat men reserveert voor een van de rijdagen bij Tourist Info Wierden, telefoon 0546 – 57 49 11 of mail Enter@twenteinfo.nl. Deelname aan deze dagtocht kost vijftien euro per persoon en kinderen van vier tot tien jaar betalen 7,50 euro. Jongere kinderen kunnen gratis mee op schoot. De prijs is inclusief de entree van de bezoeklocaties, maar exclusief catering. Een eigen versnapering is buiten de horecalocaties toegestaan. Meer informatie is verkrijgbaar op werkdagen bij Tourist Info Wierden-Enter, telefoon 0546 – 57 49 11 (van 9.30 uur tot 13.00 uur).