Bedrijfsbezoek gedeputeerde Eddy van Hijum bij Twentepoort Logistiek

Zakelijk

WIERDEN – Gedeputeerde Eddy van Hijum bezocht op vrijdag 14 september Twentepoort Logistiek in Wierden in het kader van de Bedrijventour 2018. Samen met wethouder Richard Kortenhoeven van de gemeente Wierden ging hij in gesprek met eigenaren Martin Noeverman en Arno Brokelman om te horen wat er speelt.

In 2017 won Twentepoort Logistiek een FD Gazellen Award in de categorie middelgrote bedrijven. Hiervoor is een groeipercentage vereist van minimaal twintig procent over de laatste drie jaar. Reden voor Eddy van Hijum om het Wierdense bedrijf een bezoek te brengen, als onderdeel van de Bedrijventour 2018. Tijdens deze Bedrijventour, de opvolger van de MKB tour uit 2017, bezocht Eddy van Hijum samen met de wethouders Economie een aantal Overijsselse ondernemingen.

De ontmoeting in Wierden stond onder andere in het teken van het bespreken van de huidige arbeidsmarkt, met name in de sector transport en logistiek. Van Hijum benadrukte dat het erg belangrijk is om in gesprek te gaan met bedrijven in de provincie. Daar komen vaak zaken naar voren die van belang zijn voor de besluitvorming in de provincie. Martin Noeverman: “Het was een fijn gesprek. Goed om niet alleen te lezen, maar ook te ervaren hoe gedeputeerde Eddy van Hijum vanuit de Provincie Overijssel geïnteresseerd is in wat er daadwerkelijk speelt bij MKB bedrijven.”

Sinds 2016 is Overijssel de MKB-vriendelijkste provincie van Nederland. Provincie Overijssel werkt in nauwe samenwerking met het bedrijfsleven, het onderwijs en gemeenten, aan het meest optimale ondernemersklimaat, zodat ondernemers kunnen starten, groeien en innoveren. Gedeputeerde Van Hijum: “Overijssel heeft de titel ‘MKB-vriendelijkste provincie van Nederland’ gewonnen. Nu wij het zijn willen wij het ook blijven. En met elkaar gaat dat lukken!”