Beschuit met muisjes: kalfje vernoemd naar Josien Wegink van Kaas & Smaak

Zakelijk

WIERDEN – Kaas & Smaak is al ruim drie jaar een begrip in Wierden. Eigenaresse Josien Wegink is het gezicht van de zaak, sinds een half jaar bijgestaan door haar dochter Anna. Josien is altijd op zoek naar nieuwe producten, waarbij vooral gekeken wordt naar gezonde en verantwoorde producten. “Ik merk dat mijn klanten steeds vaker en bewuster op zoek zijn naar bijvoorbeeld kaas met minder zout, maar die dan nog wel zeer smaakvol is.”

De introductie van de PURE Jersey kaas was dan ook een welkome aanvulling voor Kaas & Smaak. Deze kaas wordt gemaakt van melk, geproduceerd door Jersey koeien. De Jersey koe is zeer efficiënte koe, die minder melk produceert dan een gewone melkkoe, maar deze melk bevat wel meer vet en eiwit. Die ingrediënten zijn belangrijk voor de productie van kaas en dat resulteert in een pure, volle en romige kaas die ook nog eens minder zout bevat. De melk komt van speciale bedrijven die alleen Jersey koeien melken. Deze melk wordt verwerkt in de moderne kaasmakerij van Rouveen, zodat de duidelijk herkenbare PURE Jersey kaas ontstaat.
“Op uitnodiging van mijn kaasleverancier, Vandersterre Holland, hebben Anna en ik een bezoek gebracht aan een boerderij met Jersey koeien en aan de kaasfabriek in Rouveen”, vertelt Josien. “Met eigen ogen hebben wij gezien hoe dit mooie product wordt geproduceerd. Beginnend op de boerderij waar de dieren goed worden verzorgt met aandacht voor het dieren welzijn. Nadat de melk aan de fabriek wordt geleverd, wordt deze puur verwerkt, dus niet afgeroomd of iets dergelijks. PURE Jersey kaas is dus echt en garandeert de speciale en exclusieve smaak.”

Hoera het is een meisje!
Namens Vandersterre Holland heeft accountmanager Ronald Prins eigenaresse Josien afgelopen donderdag 12 juli verrast met beschuit en muisjes. “Vandersterre Holland levert in heel Nederland aan 'speciaal zaken', zoals Kaas & Smaak in Wierden”, duidt Ronald “Na de introductie van de PURE Jersey kaas waren Josien en Anna direct vol enthousiasme aan het werk gegaan met dit mooie, gezonde en verantwoorde product. Hierbij viel het ons op dat Josien daarbij als een echte ambassadrice van de PURE Jersey kaas het product aan de man bracht en nog steeds brengt. Dit enthousiasme heeft er toe geleid dat wij, Vandersterre Groep, samen met onze 'Jersey boeren' Josien willen belonen.”
Op 4 juni jongstleden is in Zeewolde op boerderij Ossenkamp een mooi Jersey kalf geboren, vernoemd naar Josien. Kalf Josien maakt het goed en zal op korte termijn worden bezocht door Josien, echtgenoot Joost en dochter Anna. “Wat een leuke verrassing en wat een eer dat Ronald mij voorgedragen heeft om als 'Jersey Ambasadrice' aangemerkt te worden. Ik hoop dan ook snel mijn 'Jersey dochter Josien' te mogen bezoeken en hoop dat ook zij zal uitgroeien tot een mooie Jersey melkkoe! Toch een leuke gedachte dat wij over twee jaar kaas verkopen waarin zich melk bevind van 'mijn Josien'”, vertelt Josien lachend.
Ronald vult aan: “Samen met Josien hebben wij nog vier collega’s benoemd tot PURE Jersey ambassadeurs. Als Vandersterre streven wij naar gezonde en verantwoorde producten die wij allemaal natuurlijk afrijpen in onze eigen kaaspakhuizen. Samen met enthousiast mensen zoals Josien en haar dochter Anna worden wij in staat gesteld deze kazen in de markt te zetten. Mede door onze ambassadeurs is PURE Jersey een groot succes geworden!”

Wierdense Kaaskoningin
Tijdens de opening van de Wierdense Zomerfeesten, aankomende donderdag, is het een traditie dat de Wierdense Kaaskoninging wordt gepresenteerd en dat zij samen met burgemeester Henk Robben een kaas aansnijdt. Dit jaar is dat een PURE Jersey kaas. Volg Kaas & Smaak op Facebook, bekijk de post over de kaas voor de Wierdense Kaaskoningin, raad het gewicht en maak kans op een gratis kilo Puur Jersey kaas! “Tijdens de Wiezo-feesten bent u van harte welkom in onze winkel om de geboorte van Josien te vieren en tevens nodigen wij u uit de Pure Jersey kaas te komen proeven in de smaken Smaakvol Mild, Romig Belegen en Vol Pikant!”, aldus Josien. Proef, Eet, Beleef en Geniet bij Kaas & Smaak

Waarom adviseert Josien PURE Jersey kaas
De Pure Jersey kaas
- 100% natural, dit betekent niets erin, niets eruit
- De melk wordt niet gestandaardiseerd of afgeroomd
- Geen kunstmatige geur- kleur- en smaakstoffen
- Geschikt voor vegetariërs door inzet vegetarisch stremsel
- Lactosevrij
- Minder zout

Duurzame productie, goed voor het milieu
- De Jersey koe eet 30% minder, dus 30% minder mest
- Jersey melk bevat meer eiwit en vet, waardoor uit 1 liter meer kaas wordt gemaakt
- De Jersey melkveebedrijven bevinden zich op korte afstand van de kaasfabriek
- De geselecteerde bedrijven hebben dierwelzijn hoog in het vaandel staan
- Streven 2019; alle kaas gemaakt van de pure weidemelk

PURE Jersey Vol Pikant heeft de zilveren award gewonnen tijdens de Global Cheese Awards 2017.