De Mode Villa: nieuwe kledingzaak in markant pand centrum Wierden

Zakelijk

Denise Lohuis.

WIERDEN – Het karakteristieke en markante pandje op de hoek van het Burgemeester van den Bergplein met de Nijverdalsestraat ondergaat momenteel een grootse metamorfose: De Mode Villa opent volgende week de deuren. Was het authentieke winkeltje ten tijde van bloemenwinkel La Differrence vooral donker en erg vol, Denise Lohuis wil vooral veel licht en ruimte creëren. Alle plafonds en muren zijn maagdelijk wit en daglicht komt volop de ruimtes binnen.

“Ik heb straks honderd vierkante meter aan vloeroppervlak ter beschikking; genoeg ruimte voor een mooie collectie voor de modebewuste vrouw”, vertelt Denise enthousiast. Wie een bezoek aan de winkel brengt verbaast zich meteen over de ruimte in het pand; het is veel ruimer dan voorheen.

Denise wil met De Mode Villa een aanvulling worden op hetgeen al in Wierden aan damesmode te verkrijgen is. “Ik ga me richten op mode voor de vrouw vanaf 25 jaar en dan met name in het middensegment en met een knipoog naar het hogere segment. Qua stijl is het misschien wat lastig te omschrijven, alhoewel en Denise schiet in de lach: “Ik denk dat het kleding is dat mijn doelgroep graag zal dragen. Wat Denise is, vind je bij De Mode Villa!”

De collectie is modieus en bestaat uit broeken, jurken, shirts, truien, leren jasjes en alles wat je nog meer kunt bedenken. Ook accessoires zoals tassen en sjaals ontbreken niet. “Op de maandagen ga ik op inkoop en waar vraag naar is, daar hou ik vervolgens ook weer rekening mee. In m'n winkel vind je onder andere veel Scandinavische merken; in die landen lopen ze zeker voor op wat elders nog gaat komen.”

Onervaren is Denise zeker niet; ze heeft jarenlang bij twee toonaangevende kledingzaken in de regio gewerkt, kent inmiddels de klappen van de zweep en weet goede adviezen te geven aan de klant. Het is wel haar eerste eigen winkel, een droom en haar passie die daarmee uit komt. “Ik heb er ontzettend veel zin in, dinsdag 20 februari gaan de deuren om 10.00 uur voor iedereen open!” Daarna is de winkel regulier geopend van dinsdag tot en met zaterdag vanaf 10.00 uur, door de weeks tot 17.30 uur (vrijdag koopavond tot 21.00 uur) en op zaterdag tot 17.00 uur. Meer informatie is ook te vinden op www.demodevilla.nl