Fusion Hormoon Yoga: Happy met je hormonen

Zakelijk

OLDENZAAL – Wat doe je als vrouw als je in je menopauze zit, PMS-klachten ervaart en daardoor totaal uit balans bent en niet alleen jezelf, maar ook je omgeving daar de dupe van wordt. Je kunt bij de pakken gaan neerzitten, maar het probleem bij de bron aanpakken is beter. Sonja Heuvelmans van Yoga Femina in Oldenzaal tracht door middel van een serie yogahoudingen, in combinatie met ademhalingsoefeningen, het lichaam weer in balans te brengen. Klachten verminderen of verdwijnen geheel en sombere tijden verruilen zich voor het weer jezelf kunnen zijn.

Sonja is zelf moeder van drie kinderen en maakte tijdens haar eerste zwangerschap kennis met yoga. De zwangerschapsyogalessen bevielen haar zó goed dat het enthousiasme haar niet meer heeft losgelaten. “Ik ben me verder gaan ontwikkelen in het beoefenen van verschillende vormen van yoga”, laat Sonja weten. “Inmiddels ben ik yogadocent, gespecialiseerd in yoga voor vrouwen. Ik geef Ashtanga easyflowyoga. Dat is de meest fysieke en uitdagende vorm van yoga. Regelmatig beoefenen maakt je sterk en lening. Zwangerschapsyoga en babymassage aan jonge moeders en hun kindje en Fusion Hormoon Yoga behoren ook tot de mogelijkheden. In de lessen gebruik ik mijn kennis met betrekking tot de meridianen, bekkenbodem en mindfullness. Ik ben blij dat ik deze stap heb gezet en zo mijn droom heb weten waar te maken. Enthousiast en met veel voldoening geef ik mijn yogakennis en ervaring door aan vrouwen om hen in hun kracht te zetten.

Fusion Hormoon Yoga
Nog relatief nieuw is Fusion Hormoon Yoga. Dit bestaat uit een serie stevige dynamische yoga-oefeningen, waarbij door training van vaardigheid, ademhaling en focus het hormoonniveau gunstig wordt beïnvloed. “Je hoeft geen yoga ervaring te hebben om deze serie te kunnen leren. Deze is ontwikkeld door yogadocent Dinah Rodrigues en is vanuit Brazilië in Europa terecht gekomen. In Nederland is Fusion Hormoon Yoga bewerkt en aangevuld door de ervaren yogadocent Sylvia Mullaart-Bonn. Het is vooral bedoeld voor vrouwen in de menopauze en voor vrouwen met PMS klachten, maar het blijkt dat alle vrouwen vanaf 35 jaar er baat bij hebben, evenals vrouwen met burn-out klachten! We gaan op een luchtige wijze te werk”, benadrukt Sonja.

Lekker in je vel
De dynamische oefeningen reactiveren de hormoonproductie, daar waar die normaliter stopt rond je vijftigste. “De oefeningen sturen de energie naar de hypofyse, schildklier, eierstokken en bijnieren. Dat zijn de organen die je hormoonhuishouding regelen. Het effect wordt door vrouwen als prettig ervaren: je komt weer in balans, je energiepeil stijgt en hormonale symptomen verminderen of verdwijnen zelfs als sneeuw voor de zon. Je kunt dan denken aan slaapproblemen, hoofdpijn, opvliegers en stemmingswisselingen; die zijn verleden tijd! Kortom je voelt je weer erg lekker in je vel!” Sonja is er van overtuigd dat vrouwen weer een nieuw gevoel van welzijn beleven dankzij deze vorm van yoga. “Je neemt de regie over je lichaam weer in eigen handen! Inmiddels hebben 46 vrouwen de cursus gevolgd, met mooie eindresultaten.”

Voor wie nieuwsgierig is geworden kan contact opnemen met Sonja via het contactformulier op www.yogafemina.nl of mail naar sonjaheuvelmans@hotmail.com. Een cursus omvat vijf lessen van 9.00 uur tot 11.30 uur op de zaterdagochtend. Er wordt gewerkt in kleine groepen tot maximaal tien cursisten. Er zijn in de prettige yogastudio yogamatten aanwezig, maar het is ook mogelijk om een eigen mat mee te nemen. Na afloop van de sessie wordt afgesloten met een kop thee.

Ga eens naar YogaFemina aan de Oude Almeloseweg 13 in Oldenzaal en haal het mooiste uit jezelf!