Grootscheepse verbouwing van Keurslagerij Vincent Roetgering

Zakelijk

Een artist impression van de nieuwe slagerij.

ENTER – Slagerij Roetgering aan de Dorpsstraat in Enter neemt het winkelpand grondig onder handen. De gehele ruimte is gestript en wordt momenteel opnieuw ingericht. Op woensdag 31 oktober gaat de vernieuwde slagerij weer open voor het publiek, maar op dinsdagavond vanaf 19.00 uur en kan iedereen onder het genot van een borreltje de zaak tijdens een open huis bewonderen. “De oude inrichting van de winkel was 22 jaar terug geplaatst, deze was toe aan renovatie”, aldus eigenaar en slager Vincent Roetgering.

De werkplaats is acht jaar geleden geheel vernieuwd. Die wordt in dit plan niet meegenomen. “We pakken de hele voorzijde van het pand aan; een grootscheepse verbouwing. Ik heb altijd veel ambitie en wil dat de zaak weer toekomstbestendig is.” Roetgering is een vol ambachtelijk bedrijf sinds medio 1955. Vincent heeft de slagerij van zijn ouders overgenomen. Veel producten en worstsoorten zijn op diverse wedstrijden in binnen- en buitenland met goud bekroond. Bovendien heeft de Enterse slager de cursus Meester worstmaker behaald en met succes afgelegd.

Vincent is trots op z'n zaak en de vernieuwde uitstraling, die veel zwart en wit met grijstinten bevat. “Die ideeën heb ik overal in Nederland opgedaan bij nieuwe slagerijen. Hier in Enter is het echt maatwerk. Daarom werk ik ook samen met Enterse ondernemers; dan zijn de lijntjes kort en bovendien moet je het hier in het dorp elkaar gunnen.”

Zelfbediening en dry aged
Behalve een nieuwe 'look' wordt ook de service uitgebreid. “We krijgen straks zelfbediening met een koelvak aan de zijkant. Daar presenteren we onder andere voorverpakte groenten van Wiemerink uit Goor en diverse salades.” Eveneens krijgt de maaltijdenhoek een flinke uitbreiding met huisgemaakte kant-en-klare maaltijden, waaronder diverse stamppotten, de bekende gehaktballen van Roetgering, spareribs, goulash, hachee en het Twents stoofpotje. Ook de befaamde rookworst – deze maand in Arnhem nog met goud bekroond – ontbreekt niet.

Een andere noviteit is een 'dry aged' kast, waarin smakelijk rundvlees nog rustig enkele weken kan rijpen. “Ik vind dat mooi, zo krijg je wat reuring in de winkel en hebben de klanten wat te zien!”, aldus Vincent. Hij wil wat extra's aan de klant en het dorp bieden. “We zijn Keurslager en daardoor worden we goed ondersteund bij onder meer promotie, productontwikkeling en diverse acties zowel landelijk als lokaal.”

Op woensdagochtend 31 oktober start de reguliere verkoop weer. Roetgering houdt dan een actie met een goed gevulde shopper van de Keurslager met schnitzels, rundergehakt, Filet American en rookworst.