Ondernemers ontmoeten elkaar in Enter

Zakelijk

Ondernemend Noaberschap

ENTER/WIERDEN – Op uitnodiging van de Wierdense Winkeliersvereniging is woensdagavond 19 september een bijeenkomst voor ondernemers uit de gemeente Wierden gehouden in het kader van het project 'Ondernemend Noaberschap'. Door een samenwerking te zoeken met Enterse winkeliers (EOV), De Werkgeverskring Wierden, De Werkgeverskring Enter en de Jonge Ondernemers Enter wist de Wierdense Winkeliersvereniging een mooie avond te organiseren in Gasterij Het Middenplein te Enter. De bekende auteur en spreker Jos Burger wist de aanwezigen te boeien met zijn – met humor doorspekte – voordracht.

Initiator van deze avond was Joost Wegink, voorzitter van de Wierdense Winkeliersvereniging. “Toen ik mijn plannen voor deze avond openbaar maakte, kreeg ik van meerdere mensen te horen dat het me niet zou lukken om Wierden en Enter in één zaal te krijgen. En zie nu, 140 ondernemers uit onze gemeente vonden hun weg naar Gasterij Het Middenplein om elkaar te ontmoeten onder het genot van een hapje en drankje. De Regge is voor de Wierdense ondernemers geen hindernis gebleken, laat dat omgekeerd ook zo zijn als in de toekomst een activiteit in Wierden plaatsvind!”

De avond maakte deel uit van 'Ondernemend Noaberschap', dat al enige tijd wordt uitgevoerd door de Wierdense Winkeliers. Het project, mogelijk gemaakt door een subsidie van de Provincie Overijssel, is er op gericht de samenwerking tussen de winkeliers te versterken. Daarbij past volgens Wegink ook de noaberplicht richting andere ondernemers en winkeliers, die geen deel uitmaken van de Wierdense vereniging.

Spreker Jos Burgers wist de aanwezigen te boeien en hield tijdens zijn voordracht vaak een spiegel voor.
“Laat een ieder anders naar zijn eigen werk en zijn dagelijkse leven kijken; wat je geeft, krijg je terug”, aldus Burgers. Hij nam de ondernemers mee in zijn familieleven, om zo met simpele voorbeelden, de ondernemers duidelijk te maken dat het een kwestie van geven en nemen is.

De aanwezigen kijken allen terug op een mooie avond, zo laat ook Dave Letink namens de Jonge Ondernemers Enter weten. “De sfeer was een erg laagdrempelige en de jonge ondernemers pakten hun kans om te netwerken. Ik heb goede verhalen gehoord en ook zelf heb ik dankzij deze avond leuke contacten opgedaan. En aks ik Jos Burgers mag geloven komt er zeker een vervolg en daar staan wij als jonge ondernemers zeker open voor!”