Servion Hypotheken en ’t Assurantiekantoor

Zakelijk

Hendrik-Jan Spanjer van Servion en Martijn Materek van ’t Assurantiekantoor

Servion Hypotheken en 't Assurantiekantoor uit Wierden hebben wederom een mooie stap gemaakt richting de toekomst. Het pand op de hoek van de Marktstraat met de Stationsstraat, waar tot medio vorig jaar de Rabobank gevestigd was, biedt nu ruimte aan deze twee Wierdense dienstverleners. Zichtbaar, vernieuwend en bovendien goed bereikbaar zijn voor haar klanten, dat is de insteek van zowel Servion als 't Assurantiekantoor.

Servion Hypotheken
Servion Hypotheken is in 2008 opgericht door Hendrik-Jan Spanjer. Hij had toentertijd al een enorme dosis aan ervaring op het vlak van hypotheken, maar wilde destijds op eigen benen verder; zelf ondernemen. Het doel was om een succesvol adviesbureau neer te zetten, gespecialiseerd in hypotheken voor de particuliere sector. De hoge waardering op Independer, een 8,6 en daarmee redelijk op eenzame hoogte, spreekt tot de verbeelding. “We bieden service, betrouwbaarheid en kwaliteit”, vertelt Hendrik-Jan. “Snelle service, persoonlijk en onafhankelijk advies en het streven naar een goede en lange relatie met onze klanten hebben we hoog in het vaandel. Als onderneming zijn we stabiel, dat willen we ook naar onze klanten toe bieden.”
Om die hoge service te bieden zijn er experts en specialisten bij Servion in dienst, die er écht voor de klant zijn. Zij bieden altijd passende oplossingen. “Dat kunnen we doordat we 99 procent van alle hypotheekaanbieders in ons pakket hebben; we hebben contracten met meer dan 35 hypotheekverstrekkers. Op die wijze bieden we een onafhankelijk advies, passend voor elke situatie. En gegarandeerd ook de laagste rente! En ook voor lastige situaties, zoals mensen met nul-uren of kortlopende contracten of in geval van ziekte kunnen we veelal een goede hypotheek bieden.”
Bij Servion Hypotheken betaal je een vast bedrag voor het advies en de bemiddeling en zij zorgen dat de beste en voordeligste hypotheek wordt aangeboden. “Wij nemen graag zo veel mogelijk uit handen zodat je zo min mogelijk stress hebt bij de aankoop van je nieuwe huis. Wij zorgen eventueel voor een aankoopmakelaar en regelen de goedkoopste taxateur en notaris. En ook in wat minder leuke situaties, staan we paraat. Zo hebben we bijvoorbeeld een echtscheidingsspecialist”, vertelt Hendrik-Jan.

't Assurantiekantoor
Martijn Materek opereert met 't Assurantiekantoor vanuit hetzelfde pand in het Wierdense centrum. Hij begon op 24-jarige leeftijd als jongste Nederlander als zelfstandig adviseur. “De passie voor het vak is ontstaan in mijn zestiende levensjaar. Vanuit mijn interesse als kleinschalige belegger tijdens mijn studie ben ik in het bank- en verzekeringswezen terecht gekomen. Dat het de richting van het adviseurschap in de verzekeringsbranche moest worden was toen nog niet duidelijk. Gedurende mijn opleiding aan Saxion heeft zicht dit verder ontwikkeld. Na diverse bankculturen te hebben ervaren was ik voor mijn scriptie op zoek naar een kleine tussenpersoon. Kort voordat ik op die plek zou starten kreeg de toenmalige eigenaar een beroerte. Twee opties bleven over: op zoek naar een andere werkgever of het kantoor overnemen. De start op een zolderkamertje is inmiddels geschiedenis.
Door te specialiseren en kwaliteit van prijs te onderscheiden heb ik succes weten te boeken. Daar zat ik dan, als groentje met controllers en HR-specialisten van grote ondernemers aan één tafel.” Door het businessmodel goed uit te werken heeft Martijn zijn bedrijf tot een succes gemaakt. “Inmiddels bieden we de gehele verzekeringsmarkt aan onze klanten, veelal de zakelijke markt, aan. Hierdoor kunnen we goede en eerlijke vergelijkingen maken. Door zoveel mogelijk vragen te stellen behaal je de meeste kennis wat weer vertaald wordt in het product. Als we daarna de premies bij alle verzekeraars veilen, komt uiteindelijk het beste pakket naar voren. Dat kan op alle vlakken zijn, particulier en zakelijk, van aansprakelijkheid- tot arbeidsongeschiktheidsverzekeringen en van auto- tot brandverzekeringen. Ons businessmodel leent zich overal voor!”
De specialisten met verstand van zaken is in 2007 gestart, 2013 is de samenwerking met Servion gestart en is sinds die tijd flink gegroeid. “We zijn actief als onafhankelijk, onpartijdig en ongebonden financieel dienstverlener in Nederland met klanten in alle uithoeken. Gericht op full service consultancy op het gebied van risico inventarisatie, -beheer en totaalmanagement voor MKB’ers, ondernemers, directeuren-grootaandeelhouders (DGA’s), vrije beroepsbeoefenaren en voor de particuliere sector. We nemen voor elke klant volop de tijd en we blijven nét zo lang totdat alles duidelijkheid is. Middels onze app en digitale omgeving geven we invulling aan de 24-7 mentaliteit. We geven een helder en open advies; recht door zee. Kwaliteit is één maar interessant om te weten: de gemiddelde besparing voor onze relatie over 2017 bedroeg 22,3 procent.”

Nieuw onderkomen in Wierden
De verf is nog maar nauwelijks opgedroogd, de bestickering van het pand moet nog onder handen worden genomen en het meubilair wordt door vertraging pas deze week geleverd. Toch zijn Hendrik-Jan Spanjer, eigenaar van Servion, en Martijn Materek, eigenaar van 't Assurantiekantoor, nu al in hun nopjes met hun nieuwe stek. De twee zijn met hun medewerkers verkast vanuit een bedrijfsverzamelgebouw aan het Burgemeester J.C. van den Bergplein naar deze zichtlocatie, middenin het winkelcentrum van Wierden. “We willen een herkenningspunt in Wierden worden, zo'n plek waarover gesproken wordt. Je kunt bovendien ook denken aan een soort financieel kenniscentrum. Ons doel is om vooruitstrevend te werk te gaan, denk vooral aan veel informatie middels digitale schermen en een warme, eigentijdse uitstraling. Natuurlijk blijven ook wij onze klanten ondersteuning bieden!”, vertelt Hendrik-Jan enthousiast en Martijn haakt aan: “Het moet een kantoor worden met een warme uitstraling met een creatieve gedachte, zo komen er bijvoorbeeld ook nog kunstwerken aan de muren te hangen. Het is nu nog wat klinisch, maar het wordt écht het visitekaartje van onze bedrijven.” Breng eens vrijblijvend een bezoek aan Servion of 't Assurantiekantoor aan de Marktstraat 1 te Wierden om te ondervinden hoe dit kantoor van de toekomst te werk gaat.