Tien jaar Groothuis Optiek in Enter

Zakelijk

Esther Afink, Frans Groothuis en Ellemieke Borgers.

ENTER – Groothuis Optiek viert het tweede lustrum. De opticien is tien jaar aan de Dorpsstraat in Enter gevestigd. Eigenaar Frans Groothuis opende in september 2008 zijn eigen zaak in Enter en heeft zich inmiddels goed weten te settelen. Klantvriendelijkheid, kwaliteit en gemoedelijkheid heeft de gedreven ondernemer hoog in het vaandel staan. Frans is het gezicht van de zaak: “Ik ben niet knap, maar wel gezichtsbepalend”, gniffelt Frans. Samen met Esther Afink en Ellemieke Borgers runt hij Groothuis Optiek.

Om het tienjarig jubileum goed te vieren is er een aantrekkelijke actie bij Groothuis Optiek. Van 19 tot en met 30 september 2018 kost bij een complete enkelvoudige bril het tweede glas slechts 10 euro. Bij een complete multifocale bril kost het tweede glas slechts 110 euro. Ook is het mogelijk om bij aankoop van een complete bril niet te kiezen voor korting op het tweede glas, maar om er gratis een zonnebril of een reservebril bij aan te schaffen.

Frans Groothuis is geboren en getogen in Hengelo en kreeg het werk met de paplepel ingegoten; zijn vader en opa waren ook opticien in Hengelo. Ook al lag de passie van Frans in eerste instantie bij motoren, door een allergie voor motorolie moest hij noodgedwongen een ander vak kiezen. “Ik heb het ontzettend naar mijn zin, zeker sinds ik mijn eigen bedrijf hier in Enter heb. Samen met mijn collega's Esther en Ellemieke doen we alles in eigen beheer: van de oogmetingen tot het aftekenen en slijpen van de glazen. Daardoor weten we ons te onderscheiden en kunnen we hoge kwaliteit bieden, ik vind het heel belangrijk om secuur te kunnen werken. Wat dat betreft ben ik nog van de oude stempel”, vertelt Frans lachend.

De optiekwinkel biedt naast de service op gebied van oogmetingen een ruim assortiment (zonne)brillen. “We hebben vooraanstaande merken, zoals Ray Ban, Marco Polo, Traction, Joshi, TITANflex en Silhoute. Daardoor is er voor iedereen wel een passend montuur, naar de meest actuele trends en mode.” Ook de winkel blijft modern ogen. Frans gaat in 2019 grondig renoveren. “De winkel wordt ruimtelijker en moderner. We gaan alles opnieuw inrichten en invullen.”

Groothuis Optiek is op maandag, woensdag en vrijdag geopend van 09.30 uur tot 18.00 uur, op donderdag tot 21.00 uur en op zaterdag tot 16.00 uur. Dinsdags is de winkel gesloten. Meer informatie is ook te vinden op www.groothuisoptiek.nl.