Winkels in Wierden sluiten deuren; leegstand verwacht

Zakelijk

Een artist impressie van de herontwikkeling aan de Nijverdalsestraat (Modehuys Ter Morsche).

WIERDEN - Het nieuwe jaar begint voor de winkelkern van Wierden minder positief dan verwacht. Een aantal winkels heeft aangekondigd de deuren te sluiten, wegens tegenvallende resultaten, gebrek aan overname of andere redenen.

Zoals bekend heeft Modehuys Ter Morsche en Pink en Peaches de deuren vanaf heden definitief gesloten. Op deze locatie wordt dit jaar nieuw- en verbouw gepleegd, zoals te zien is op de artist impressie. In plaats van één grote winkel, worden op dit kavel drie kleinere winkelsunits gecreëerd, met daarboven twee appartementen. De procedure voor sloop, bouw en verbouw loopt nog. Zodra alle vergunningen binnen zijn, kan de klus aanvangen. Tot die tijd heeft de Nijverdalsestraat een 'rotte kies' tussen de goed gevulde winkels. Maar ook op de hoek van de Marktstraat doet een modezaak haar deuren dicht. Modeplein De Brink staakt na vele jaren haar activiteiten en datzelfde geldt voor herenmodezaak Bordenga aan het Burgemeester van den Bergplein.

De markant gelegen winkel PB Cheapfashion is ook genoodzaakt om de deuren te sluiten, wegens herontwikkeling van het karakteristieke pand (in de volksmond bekend als pand Wanschers). Het huurcontract is niet verlengd, waardoor de Wierdense Little Primark nog voor aanvang van het voorjaar op zoek moet naar een alternatieve locatie. De eigenaar heeft laten weten wel een nieuwe vestiging te willen openen in Wierden, de locatie is alleen nog niet bekend.

Al deze ontwikkelingen betekenen dat er voor de komende periode veel leegstand in de winkelkern ontstaat, want ook de voormalige winkelpanden van Ann Fashion, Bob's Schoenen en Guitar Center aan de Markstraat staan inmiddels al maanden leeg.